Akşam televizyondan canlı olarak Ak Partinin kuruluş yıl dönümü etkinliğini izledik, Sayın Cumhurbaşkanın tören alanına gelişte Mahir Ünal’ı yanında görünce gurur duydum..

     Herkes yerine geçti oturdu, aaa Mahir Ünal , eşi ile birlikte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yanında oturuyor arada bir ikili konuşmalar yapıyorlar..

     Veysi Kaynak, Nevzat Pakdil de ön sırada görünce bir Kahramanmaraşlı olarak göğsüm kabardı.. gurur duydum..

     AK Parti’nin kuruluşunun 16. yılı törenleri sanıyorum benim gibi tüm Kahramanmaraşlıları da mutlu etmiştir..

     Sevgili dostlar: AK Parti, 16. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri Ankara Sincan’daki Harikalar Diyarı’nda  6 bin davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen tören, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

     Kur’an-ı Kerim bitti ben kürsüye :

     Başbakan Binali Yıldırım çıkar konuşur sonra Reis konuşur diye bekliyordum ki :  Etkinlikte açılış konuşmasını  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, ismi anons edilince sevincimiz bir kat daha arttı..

     Mahir Ünal bey kürsüye doğru koşar adımlarla gelirken, 18 yaşında delikanlı havası veriyordu, biz ise içimizden duaya başladık.. güzel bir konuşma yapsın diye..

     Reis karşında, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İl ve İlçe başkanları yabancı misafirler, güzel bir konuşma yapıp alkış almakta var takılmakta var , Allah’ım Mahir Ünal ‘a yardım et diye duaya başladı..

     Aile fertlerimizle birlikte dua ediyoruz, başarılı güzel bir konuşma yapması için..

     Genç dinamik, enerji dolu olarak kürsüye gelen Mahir Ünal, Allah nazardan korusun, gerçekten bir liderin kalfalık dönemini bitiren bir usta gibi konuşmaya başlayınca bizler derin bir nefes aldık..

     Mahir Ünal’a kulak verelim:  "Allah bu milletin önünü her daim açık etsin ve Rabbim AK Parti’ye 2023 ,2053 ve 2071 hedeflerini gerçekleştirmeyi nasip etsin" dedi.

     Mahir Ünal , bakanlık görevinden alınınca o tarih de köşemi okuyanlar hatırlarlar, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Mahir Ünal 2 numaralı isim demiştim. Bugün bunun görmenin birde kendi açımdan gururunu yaşadım..

    Biz biliyoruz bir aydan beri yoğun çaba harcayan :  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, tören hazırlıklarını gerçekleştirirken, bir parçası oldukları AK Parti hikayesinin 14 Ağustos 2001’den başlayarak, 16 yılı özetlemek istediklerini dile getirdi. Özellikle Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Genel Sekreter Fatih Şahin ve diğer akademisyen arkadaşların ana hatlarıyla 2001-2017 arasında bir zaman tüneliyle özet yapmak istediklerini dile getiren Ünal, "AK Parti bir fikir, duygu ve bir inançtır. AK Parti 2001’de başlayan değil, tarihin içinden akıp gelen bir nehir gibi, şahitlik ettiğimiz ve yarın nesillere akıp gidecek bir fikir ve değer birliğidir. Temelini samimiyetin, dürüstlüğün oluşturduğu ve özellikle sizin (Cumhurbaşkanı) AK Parti’ye dönmenizle birlikte tekrar altını çizdiğiniz, ilkelerin, duygunun ve inancın partisidir ve bir millet aşkının hikayesidir. Her birimiz bu hikayenin bir parçası olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım her birimiz sizin yol arkadaşınız olmaktan büyük bir onur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

    Sayın Mahir Ünal, Başkomutan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı olmaktan dolayı gurur duyuyor, biz ise : Mahir Ünal gibi siyasette bir vatan evladı kazandırdığımız için gurur duyuyoruz..

    Konuşmasının son bölümünde : “ 16’ıncı yılda Genel Başkanlık görevini Cumhurbaşkanı’nın almasıyla birlikte yeniden büyük bir heyecan duyup, motivasyon kazandıklarını da ifade eden Ünal, "Allah bu milletin önünü her daim açık etsin ve Rabbim AK Parti’ye 2023 ,2053 ve 2071 hedeflerini gerçekleştirmeyi nasip etsin" diye sözlerine son vererek, tüm davetlileri selamladı.

    Öz veciz şiir gibi konuşan Mahir Ünal Kahramanmaraşlıların gururu oldu, Bence 16. Yıl etkinliklerinin kutlamalarının yıldızı Mahir Ünal’dır..

     Sonra izlemişinizdir: Başbakan Binali Yıldırım ve  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmaları ile devam eden gece sonunda sevinen başarılı olması için dua eden bizler olduk ve duamız Mahir Ünal ile..

     Şehrimizin değerlerine sahip çıkmamız gerekir, Başbakan eski Yardımcımız Veysi Kaynak, TBMM Türk Parlementerler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil de diğer milletvekillerimizde bizimdir.. Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği tüm değerler bizimdir. Bunlara sahip çıkmamız gerek, biz arkasında duralım ki onlarda Ankara da dik durup eğilmesinler..

     Benim gözümden Ak Partinin 16 . yıl dönümü kutlamaları bu..

     İyi günler..