Başkomutanımız, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “15 Temmuz’u unutmayacağım, Unutturmayacağız !” diyor..

     İstanbul, Ankara, başta olmak üzere 15 Temmuz da şehit veren illerimizde yapılan tören tabi ki bir başak ama , Şehrimizde hainler ininden çıkmadan bastırıldı.. buna rağmen İstanbul ve Ankara dan 15 Temmuz Şehitlerimiz  ve Gazilerimiz  var, İstanbul ve Ankara da şehit olan ve cenazesi ilimize getirilen 3 şehidimiz var..

     Bu sebeple 250 şehidin acısını çok fazla yaşamadık.. 2497 Gazinin acısını ve çektiklerini fazla yaşamadık.. ancak 15 Temmuz 2016 günü ilimizdeki güvenlik güçlerimiz, valimiz, belediye başkanlarımız halkımız kansız bir destan yazdı..

     Ömer Halisdemir ve ailesi Çağlayancerit ilçemizden olması sebebi ile toplam 4 şehit , diğerleri içinde Kahramanmaraşlı var mı ? bilemiyoruz ama Allah Şehitlerimize Rahmet , Gazilerimize uzun ömür versin..

     15 Temmuz 2019 Pazartesi gününe denk gelmektedir.

     Dün akşam müftülük meydanından , Demokrasi meydanına kadar devlet erkanı ile yürüdük, sonra orada ki töreni izledim.. akabinde büroya gelmek için çıktığımda asıl kalabalığın Trabzon bulvarı üzerinde olduğunu gördüm..

    Yaşar pastanesi önünde dostlarla ne yapalı biliri konuştu. Halkın katılımı ve coşku güzel ama bir eksik var !.. bu eksikleri 2019 da yaşamamak için ne yapıla biliri konuştuk..

     Ortaya şu çıktı

     Sayın Valimiz Vahdettin Özkan

     Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkaç

 

     Sayın Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek

     Sayın Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ya ve ilgilere :

     Halkın kabul etmediği hiçbir etkinlik veya bayram bayram olamaz, çünkü halk benimseyecek isteyecek ki, Bayram olsun..

     Düşünün : 12 Şubat Kurtuluş Bayramı, soğuk , kar – kışa rağmen on binlerce kişi bu bayramı izlemeye geliyor.. çeteler bir hafta süre ile gösteri yapıyor, halen taze ve canlı.

     Oysa : 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, ve bir zamanlarda , 27 Mayıs darbe bayramı vardı.. ama bu bayramlara resmi görevliler haricin de halkın katılımı olmuyor..

     Dün akşam gördüm ki : 15 Temmuz bir yeni ruh ve 12 Şubat Kurtuluş Bayramı gibi..

     Peki ne yapıla bilir ?, ne yapalım ki yıllarca bu canlılık devam etsin !..

     Bir defa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Maraş evi kulübeleri var Trabzon caddesi boyunca  karşılıklı koyarak: her mahalle muhtarlığına bunlardan birer adet vererek burada 14 Temmuz Pazar 2019  ve 15 Temmuz 2019 Pazartesi günü etkinlikler yapmaları sağlanmalıdır.. Her mahalle muhtarı hünerini göstersin, bazlama yapsın , ayran yapsın yapsın ne canı isterse onu yapsın hünerini göstersin..

     Her muhtarlık yöresel çete kıyafetleri ile imkanları ölçüsünde etkinlik yaparak 15 Temmuz Şehitleri anma gününe bir anlam katmalıdır.. Renk katmalıdır..

     Tören saati , özellikle Akşam namazı göz önüne alınarak düzenlenmeli, yürüyüş akşam namazı Bahçelievler caminde kılınan namazdan sonra başlamalıdır..

     Mehter  takımı, güzel ama, bizim kivreleri her mahalle muhtarı kendi davulu , zurnası ile yürüyüşe katılmalıdır.. yürüyüşte her mahalle muhtarlığı yer almalıdır..

     Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Kahramanmaraş Ticaret Borsası, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Belediyelerimiz, Esnaf ve Sanayicilerimiz , esnaf ve gönüllü vatandaşlarımızın ikram dağıtma işi Ulucami den Bahçelievler camiine kadar olan cadde üzerinde belli aralıklarla dağıtılmalıdır..

    Bir yere yığılma yerine her noktada olmalıdır..

    2019 yılı için söylüyorum: Pazar ve Pazartesi günü Trabzon caddesinin yayalaştırılan bölümü ve ara sokaklar dahil trafik akışına kapatılarak, Pazar ve Pazartesi günü çok güzel etkinlik yapılmalıdır. İki gün boyunca etkinlik..

    Bu törenin içinde : Mahalle muhtarları ve çete ekipleri olmalıdır

    Bu törenin içinde : 15 Temmuz Fotoğraf sergileri, Gazete Haber Sayfaları sergileri olmalıdır..

    Bu törenin içinde : Bu sene olduğu gibi, Valiliğimiz ve iki ilçe kaymakamlığımız , Belediyelerimiz, KMTSO , KTB, KMESOB ve sivil toplum kuruluşları olmalıdır..

     Bu törenin içinde : Kahramanmaraşlı olmalı ve 2017-18 de olduğu gibi 2019 da daha etkin olmalıdır..

     Ak Parti, CHP ve MHP İl ve İlçe Başkanları törende gördüm, diğerlerini görmemiş olabilirim gelmemiş de ola bilirler, 2019 da tüm siyasi partilerle kol kola yürümeliyiz..

     Temmuz ayı : hava sıcak birlik ve beraberliğimiz göstermek için güzel bir fırsat bu günü iyi değerlendirerek 2019 da dolu dolu bir 15 Temmuz yaşamak dileği ile gördüğümüz eksikleri dile getirdik.. daha iyisi daha güzelini el ele vererek yapalım..

     İyi günler