15 Temmuz 2016 da hain darbe girişimi , ismini doğru koymak gerekirse Türkiye işgal girişimin 1. Yıl dönümünde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli , devlet adamı olduğunu bir kere daha göstererek, önce vatan dedi, gündeme damgasını vurdu.

     Devlette küsme olmaz !, kurum ve kuruluşlar yanlış yapa bilir, hata yapa bilir , ama bunların hatası sebebi ile devlette küsmek olmaz.. Devlet bizimdir, devlet kurumunun başındaki sırası gelince değişir yerine yenisi gelir..!

     Bir iş yapıldığı zaman: Yüzde yüz herkesi memun etmek mümkün değil..

     Örneğin: Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyemiz alt geçit üst geçitler yapıyor, halkın yüzde yüzünü memnu etmek mümkün değil , son üç aydan beri bunu hep birlikte  yaşıyoruz..

     Buradan genele çıktığımız zaman da bu böyle : Hükümetin aldığı bir karar siyasi partilerin yüzde yüzünü memnu etmiyor.. olmasını da düşünmek yanlıştır..

     Herkesi memnu etmesini de beklemek yanlış olur, öyle olsa bu kadar siyasi partiye ne gerek vardı ! tek parti yeterdi..

     15 Temmuz 2017 Cumartesi günü akşamı Demokrasi nöbetleri, 16 Temmuz 2017 Pazar günü akşam demokrasi nöbetine bakıyorum.. İstanbul Şehitler Köprüsü başındaki törene bakıyorum , Ankara daki TBMM ve Cumhurbaşkanlığı külliyesine bakıyorum, törenler yapılıyor.. Türkiye ayak da her ilde ayrı tören var, törende bildik isimler var gelmeyenler var..

     15 Temmuz 2016 akşamı TBMM dik duran, daha sonra hep hükümetin yanında yer alan, Yeni Kapı Ruhuna sadık kalan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM deki törenlere katılarak, Demokrasi nöbetinde görevini yerine getirerek, “Önce vatanım” diyerek örnek bir devlet adamı olduğunu bir kere daha gösterdi..

     Başkomutan, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir süre sohbet de eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ;” Önce vatan, vatan söz konusu ise gerisi teferruat” diyerek tarihi görevini bir kere daha yaptı.

     TBMM de ki törene : CHP ve HDP katılmazken, MHP ve Ak Parti tam kadro orada oldu, Kahramanmaraş’ta yapılan törenlere bu sebeple milletvekilleri katılamadı.. Milletvekilleri hiçbir ildeki törene katılamadılar.. tamamı Ankara da görev başındaydı..

      Kahramanmaraş’ta yapılan törenlere baktığımızda : Valimiz Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, MHP İl Başkanı Ömer Özkan

     Burada durmak istiyorum: Bir yıl önce demokrasi nöbetlerinde Ak Parti, MHP, CHP SP vardı.. Bu yıl ise benim gördüğüm , (görmediğim zaman gelip gitmiş olabilir ) Ulucami den başlayan yürüyüşte Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, MHP İl Başkanı Ömer Özkan ve her iki partinin ilçe başkanları vardı.. yönetim kurulu üyeleri vardı.. tabi devlet erkanı ve vatandaşlarda vardı.. en az 10 bin kişi vardı.. bizim konumuz burada Ak Parti ve MHP İl Başkanlarının kardeşçe yürümesi oldu.

     Ankara da MHP ve Ak Parti kol kola olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da Ömer Özkan, Ahmet Özdemir şahsında Kahramanmaraşlılar önce vatan diyerek kol kola yürüdüler..

     Valilik önündeki demokrasi nöbetinde ise SP il başkanı bir ara gördüm onunda hakkını yemeyelim.. ancak MHP ve Ak Parti il başkanları demokrasi nöbetinde omuz omuza görevini hakkı ile yaptılar..

     Türkiye siyaseti ve Ankara ya döndüğümüzde geçen bir yıl içinde :

     CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu :” Önce darbe dedi.. sonra çok büyük kanlı darbe dedi.. sonra yeni kapı ruhu dedi , konvoyuna PKK saldırısı ile kulağı çekilen Kılıçdaroğlu : bu bir kontrollü darbe dedi..

      Kör düğümde tam burada : 25 Ağustos  2016 - Şavşat'tan Ardanuç'a giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna ateş açıldı. Korumalarla PKK arasında çatışma çıktı.. Önce konvoya, ardından da Kılıçdaroğlu'nun .sağ selim kontrollü dönüşündan sonra Kılıçdaroğlu da u dönüşü yaptı. Hemde U dönüşü yaptı..Uuuu

     Kılıçdaroğlu: “ Bunu bilmeyen mi var , bu kontrollü bir darbe “ dedi.. Şehit ve Gazileri rencide etti... oysa kendi konvoyuna yapılan saldırı kontrollü saldırı idi.. bunu bilmeyen mi var !

sonra mit trları davasından ceza alan vekili için İstanbul dan Ankara ‘ya kadar FETÖ ve PKK yandaşları ile kontrollü şekilde yürüdü.. bir ay boyunca Türkiye bunun izleyerek gördü..

     15 Temmuz işgal girişiminin yıl dönümünde ise ortalık da görülmedi..

     Peki : Kemal Kılıçdaroğlu gelmedi de ne oldu ? törenler yapılmadı mı ?

     Kemal Kılıçdaroğlu gelmedi de Demokrasi nöbetleri tutulmadı mı ?

     Biraz yerele ve genele baktığımız zaman : önemli olanın olması gerektiği günde varlığını göstermektir..

     Devlet adamı olmak başka bir şey, bir siyasi partinin üyesi, ilçe başkanı il başkanı veya genel başkanı olmak ayrı bir şey, işte bu bağlamda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli , devlet adamı olduğunu bir kere daha gösterdi..

     15 Temmuz Destanının yazıldığı gün halkımız, Demokrasi nöbeti tutanı da gördü , kaçanı da gördü.. Devlet adamını da gördü ve herkesin devlet adamı olamayacağını da gördü..

     İyi günler..