Olumsuz gördüğümüz konuları eleştirdiğimiz kadar olumlu gördüğümüz konuları takdir ederek, kaleme almayı görev sayıyorum…

Bu nedenle…

Yaşıyorum… Yaşadıkça da yazıyorum!

Geçtiğimiz gün yaşadığım ve beni mutlu eden, istenirse olurmuş dedirten olayı paylaşmak istiyorum.  

Sabah saatlerinde telefonum çaldı. Arayan annemdi. Babamın rahatsızlandığını söyledi. Telefonu kapatıp 112 yi aradım. 112 operatörüne adresi verdim ve acil ambulans istedim. 2-3 dakika geçmeden 112 operatörü telefonla beni arayarak ambulansın verilen adreste olduğunu söyleyerek birinin karşılamasını istedi. Neyse çok uzatmadan dakikalar içinde babama ilk müdahale yapılmış, Necip Fazıl Şehir Hastanesine götürülmek üzere yola çıkmıştı.

Çok kısa sürede hastaya ulaşarak ilk müdahaleyi yapan ve hastaneye ulaştıran 112 çalışanlarına teşekkür ediyorum…

***

Tabi ben şehrin batısında yani şehrin diğer ucunda ikamet ediyorum. Necip Fazıl Şehir Hastanesine gitmek için yola çıktım, iki toplu taşıma aracı değiştirdim. Bir saat yirmi beş dakika da hastaneye ulaşabildim.

Aslında kendimi yinede şanslı görüyorum. Bu yaşadığım olayı gece geç saatlerde yaşasaydım, o hastaneye nasıl ulaşırdım, sonrasında nasıl geri dönerdim diye düşününce kendimi gerçekten de şanslı görüyorum.

Bu arada hastaneyi o mevkie yapan, yaptıran, yapılmasında emeği geçen, katkısı olan herkese o bir buçuk saat boyunca bol bol dua ettim. Ecdadına rahmet okudum. Hatmi de tamamlamaya az kalmıştı da hastaneye varınca bitirmek kısmet olmadı. Ama üzülmeyin siz! Her gün o hastaneye giden vatandaşların bolca duasını alıyorsunuz. Haberiniz ola…

***

Yiğidi öldür hakkını yeme!

Necip Fazıl Şehir Hastanesinin Acil Servisine geldiğimde gözlerime inanamadım.

Acil Servis çağ atlamış, çalışanları evrim geçirmiş.

Bu ifadelerim yanlış anlaşılmasın, çok zaman geçmedi eski devlet hastanesinin eski acil servisini hemen hemen herkes hatırlar. Hafızalarımıza kazınan o acil servisle kıyaslayınca bu ifadelerimin abartı olmadığına inanıyorum.

Hastamın müşahede altında tutulduğu dört saat boyunca gözlemlediğim acil serviste;

Güvenlik görevlisinden temizlik görevlisine, hasta bakıcısından hemşiresine doktoruna kadar tüm acil servis çalışanları görevinin bilincinde seri ve hızlı bir şekilde işini yapıyor. İşini yaparken de vatandaşa güler yüzle hizmet veriyor.

İsimlerinizi tek tek bilemesem de Necip Fazıl Şehir Hastanesinin Acil Servis çalışanlarının tümüne teşekkürlerimi gönderiyorum.

Sağlıkla kalın…