Suriye sınırına yakın yerde savaş uçağımız düşürüldü. İki pilotumuzdan umut kesilmiş durumda.

Suriye devlet başkanı Başar Esad tarafları uçağı kendilerinin düşürdüklerini teyit ettiler. Kasıtlı olmadığını da eklediler.

Uzun suredir hoş olmayan duruma vahim bir durum daha eklendi.

Türk Silahlı Kuvvetleri 900 kilometreyi aşan sınıra savaşa hazır yığınaklar yapmaktadır.            

Uzun suredir ülkemizde böyle bir hazırlık görülmemiştir. 

Başbakan Suriye tarafından gelecek her tehdit silahla karşılık görecektir diyor. Bunun yanında Suriye de yüzlerce tankını sınıra yığmış durumda.

Pekiyi bu durumda savaştan başka ne çıkar?

            Bilerek veya bilmeyerek atılan küçük bir çıngı bir ormanı yakar mı yakar.

             Böyle bir çatışmadan bir üçüncü dünya savaşı çıkar mı çıkar.

            Tabi olarak NATO Türkiye’nin yanında olursa, diyeceğim ama sanmıyorum.

            Ya da Suriye müttefiki gözüken başta İran, Rusya ve Çin yandaşlığı bırakmazsa,  Ne olur?

            Geçmiş yıllarda Irak’la İran arasında olduğu gibi kimsenin kimseyi yenemediği bir savaş ortamı yapılır. Türkiye ve Suriye ekonomileri ne zaman biter, Sömürgeci güçler o zaman devreye girer ve savaş sona erdirilir.

            Siz bakmayın Suriye ne ki, iki günde yerle yeksan ederiz palavralarına. Savaşı mahalle kavgası sanan bazı savaş tamtamcıları bu işi çocuk oyuncağı sanıyor.

             1974 Kıbrıs harekâtında gerçekleri gördüğüm için bunları ön görüyor ve söylüyorum. Benim bölüğüm, üç günlük savaşta Türkiye’den gemilerle erzak gelene kadar aç kalmıştır. Her ne kadar NATO ülkesi de olsak savaş gerçeklerinde hiç birisi geçmişte yanımızda olmamıştır şimdide olacağını sanmıyorum. Ancak bizim askerler onların hazır kuvveti olarak yanlarında oldukları zaman beraberliğimiz devam etmiştir ve edecektir.

             Ne oldu da daha birkaç ay önce komşu ve müttefik ülke olan Suriye ile biz bu hale gelebildik. Böyle bir çatışma ortamı kimin işine yaramıştır..

            Başta bizi bir arada hiçbir zaman görmek istemeyen İsrail’in işine yarar.

             Suriye’yi Iran ve doğu bloğundan koparmak isteyen ABD nin işine yarar.

            Müslümanları çatışmalı görmek isteyen diğer tüm dinlerin işine yarar. Peki, bizim işimize yarar mı?

            Aylarıdır iç savaşın getirdiği yükle hem, ekonomik olarak çöken, hem yönetim olarak çöken halkı açlıktan perişan Suriye hep bizim olsa neye yarar, Allah aşkına.    

            Eğer onur savaşı ise, Pilotların babası benim oğlum için savaş çıksın istemiyorum eğer oğlum şehitse vatan toprağına hediye ediyorum dedi. Bundan daha güzel onur olur mu? Eğer mutlaka onur savaşı yapacaksak daha önceliklerimiz var PKK var İsrail var onlara bakalım.

            Sayın Başbakan Erdoğan ve sayın dış işler bakanı Davutoglu’nun dış politikaları hiç de iç açıcı gözükmüyor, ne dışta ne de iç de kabul görüyor. Sıfır sorun dediği tüm komşularla hep sorunlu hale gelinmiş. Ağır olması gereken dış politika her AKP il başkanlığı seçimlerine iç siyasi malzeme yapılmış, ülkede yapılması gereken birlik beraberlik sağlanılamamıştır.

          Türk milleti olarak PKK illetinin açtığı yaralar bir taraftan, ağır geçen kış şartlarının buğday hasatlarını yok ettiği boş ambarlar bir taraftan, daha memur ve emekli farkları bile verilmezken, netleştirilemeyen bir yığın gerekçelerle çok sayıda generalleri içeride tutulan askerler bir taraftan, hangi moralle kime savaş açılacak anlam bulamıyorum.

          Çıksınlar kamuoyu yoklaması yapsınlar kimsenin Suriye ile savaşa girmek istemediği görülecektir.